Account Based Selling

Account Based Selling (ABS) is een strategie die zich richt op het benaderen, winnen en behouden van klanten op een individuele accountbasis. De training in Account Based Selling bereidt verkoopprofessionals voor om gerichte en gepersonaliseerde benaderingen te gebruiken voor het werven van specifieke accounts.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Accountidentificatie en segmentatie: De training begint met het leren identificeren en segmenteren van accounts op basis van hun waarde, potentieel en strategische fit met de organisatie. Dit omvat het begrijpen van de besluitvormingsstructuur binnen de accounts.
  2. Doelgroepanalyse: Verkoopprofessionals leren hoe ze diepgaande analyses van hun doelaccounts kunnen uitvoeren, waarbij ze inzicht krijgen in de specifieke behoeften, uitdagingen en doelen van elk account. Deze informatie is essentieel voor het aanpassen van de verkoopbenadering.
  3. Persoonlijke betrokkenheid: Training in Account Based Selling benadrukt het belang van persoonlijke betrokkenheid bij de sleutelfiguren binnen de doelaccounts. Dit omvat het opbouwen van relaties, het begrijpen van individuele behoeften en het aanbieden van oplossingen die specifiek zijn afgestemd op elke stakeholder.
  4. Aanpassen van verkoopmateriaal: Verkoopprofessionals leren hoe ze verkoopmaterialen en boodschappen kunnen aanpassen aan de specifieke kenmerken en behoeften van elk doelaccount. Dit kan het creëren van aangepaste presentaties, case studies en voorstellen omvatten.
  5. Multichannelbenadering: Training in Account Based Selling omvat het gebruik van verschillende verkoopkanalen om de aandacht van doelaccounts te trekken. Dit kan het gebruik van e-mail, sociale media, telefonische benadering en persoonlijke bijeenkomsten omvatten.
  6. Samenwerking binnen het team: Account Based Selling vereist vaak nauwe samenwerking tussen verschillende afdelingen, zoals verkoop, marketing en klantenservice. De training richt zich op het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsvaardigheden om de inspanningen op accountniveau te optimaliseren.
  7. Resultaatmeting: Verkoopprofessionals leren hoe ze de resultaten van hun Account Based Selling-inspanningen kunnen meten en analyseren. Dit omvat het gebruik van specifieke KPI’s (Key Performance Indicators) zoals win-rates, betrokkenheid van klanten en omzetgroei.
  8. Continue optimalisatie: Na het uitvoeren van Account Based Selling-campagnes leert de training verkoopprofessionals hoe ze voortdurend kunnen leren en hun aanpak kunnen optimaliseren. Het omvat het evalueren van successen en mislukkingen om toekomstige strategieën te verbeteren.

De training accountbased selling  helpt verkoopprofessionals om te verschuiven van een brede marktbenadering naar een gerichte en gepersonaliseerde benadering van belangrijke accounts. Het doel is om diepere en duurzamere relaties met klanten op te bouwen en de waardepropositie van de organisatie aan te passen aan de specifieke behoeften van elk doelaccount.

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek op een moment dat jou schikt,

of bel 085 - 004 4373